Activiteiten

-- ACTIVITEITEN 2014 --


Avondsymposium Kinderen helpen bij verlies.

Op 28 november 2014 organiseert Panta Rhei Hulpverlening samen met collega Maya Meerbeek Verlies en Verlangen een symposium Kinderen helpen bij verlies.

Gastspreker is Prof. Dr. Manu Keirse klinisch psycholoog uit Leuven.

Zie  programmaboekje


- Wandelen bij verlies

Ik organiseer samen met Hennie Bol, tevens rouwdeskundige, wandelingen speciaal bedoeld voor mensen die verlies van een dierbare te verwerken hebben. Wandelen met lotgenoten is laagdrempelig en geeft de kans om ervaringen rondom het verlies door overlijden met elkaar te delen. Het geeft veel (h)erkenning en steun.

- Intuitief schilderen

Het is niet gemakkelijk om in woorden uit te drukken wat er in je omgaat als je een dierbare verliest. Intuitief schilderen is een innerlijke reis, een ontdekkingstocht naar datgene wat in je leeft. Het is een vorm van schilderen die geen prestaties verwacht. Schilderervaring is niet nodig.

- Rouwgroep

Heeft u enige tijd geleden een dierbaar iemand door de dood verloren? Dan kan alles anders zijn en het leven stilvallen. In het begin leeft ieder in de directe omgeving nog mee, maar na verloop van tijd kan dat al anders zijn, laat staan na een jaar. Erover praten met vrienden en familie is niet altijd voldoende. Je wilt de ander niet teveel belasten, terwijl je juist behoefte hebt om het met anderen te delen.

Inhoud

Er zijn 6 bijeenkomsten die om de veertiendagen plaats vinden. Maximaal 10 deelnemers. Tijdens de bijeenkomsten wordt er aandacht besteed aan de thema's die betrekking hebben op de voorkomende aspecten van een rouwproces.

. Hoe ga je om met de lege plek

. Hoe ga je om met de verschillende/verwarrende emoties

. Hoe ga je alleen verder

. Wat te doen met de reacties van de omgeving

. Hoe ga je om met eenzaamheid

In januari 2014 start er een groep voor partner verlies.

Voor inlichtingen en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met de praktijk.

- Alle sterren van de Hemel

Ik ben gecertificeerd om te werken met het spel "alle sterren van de Hemel" Dit is een therapeutisch spel dat specifiek gericht is op een verlies. Het spel helpt zowel bij individuele begeleiding als in gezinnen en groepen (onderwijs) om over verdriet te praten en emoties te kunnen delen.


Voor vragen, opmerkingen of aanmeldingen kunt u een e-mail sturen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.